Jørgen Fredslund Sørensen – nybyggeri af sommerhus ved Ry


Vi har siden 2003 haft et lille ældre sommerhus ved Ry, som det hele tiden har været vores drøm at udvide og renovere eller at fjerne helt og så bygge et nyt hus.

Vores plan var at få et hus, hvor vi kunne bo helårs, når vi blev ældre. Grunden ligger i fredet område og helt ned til søen og er ikke ret stor, så der var masser af forhindringer og udfordringer, og at få en byggetilladelse endte da også med at tage et par år.

Vi fandt en hustype som vi gerne ville have bygget og henvendte os til et par typehusfirmaer, som dog hurtigt mistede interessen grundet de vanskelige forhold.

Vi var dog også selv noget bekymrede for at få bygget et typehus, dels på grund af vores mange ønsker om ændringer (vi skulle ikke have et sommerhus, vi skulle have en “ældrebolig”), og dels fordi vi flere gange har hørt om, at man ofte kan ende med en fejl- og mangelliste, som man så skal enes om bagefter.

Vi havde sikkert ikke fundet frem til Midtvest Tømrer, hvis ikke nogle bekendte havde fundet frem til Martin Thuesen, og allerede var i gang med at få bygget et hus.

Vi kontaktede Martin, og han kom og så på grunden og hørte om vores ønsker. Vi har aldrig prøvet at bygge et nyt hus og er ikke håndværkere, så i vores tidligere kontakt med håndværkere gennem mange år med et landbrug, har kemien været en meget vigtig del af et samarbejde.

Allerede første møde med Martin gav ro i sjælen, og heldigvis holdt han ud selvom tilladelsen trak ud og mange ekstra oplysninger skulle sendes til kommune og fredningsmyndigheder.

Selve byggeriet har været en fornøjelse at følge med i, og da vi bor i nærheden, kom vi næsten dagligt. Vi havde nogle få krav angående indretningen, som skulle passes ind i et lille hus, men Martin fandt på mange løsninger og små ændringer, som vi ikke selv havde tænkt på, men som vi bagefter er meget glade for.

Der er også stor ros til de andre håndværkere, som Martin samarbejder med. Alle har været meget omhyggelige og dygtige og gået med på vores ideer og ønsker selv, når de blev lavet om undervejs.

Der har aldrig været aftalt en dato, hvor huset skulle være færdigt, men de når godt nok meget på en arbejdsdag de vestjyske håndværkere. Og fejl og mangler bliver svære at finde. Jeg mener, vi har fået et 100% fejlfrit hus. Så derfor anbefaler vi naturligvis Midtvest Tømrer og hans samarbejdspartnere. Skulle man være interesseret i at se huset, vil vi gerne vise det frem.

Med venlig hilsen

Jørgen Fredslund Sørensen

Se sommerhuset her, som Midtvest Tømrer lavede for Jørgen.